Då var julen över för i år...

 
...och jag kan helt enkelt bara säga att jag är helt slut efter denna jul !
 
Julklapparna gjorde jag klara i tid, så jag skulle slippa sitta med det mitt i julruschen. Jag vet ju hur jul-tiden på jobbet brukar vara, det är långa och intensiva dagar och man är helt slut när man kommer hem. Trots att jag nu var klar i tid med mina julklappar är jag helt slut. Efter nyår får jag äntligen vara lite ledig ! Och herre gud vad jag ska vila, vila, vila och bara ta hand om mig själv !
 
Hur som helst, alla julklappar i år gjorde jag precis som vanligt själv. Egna ljus, tändsticksaskar, tavlor m.m. Jag tycker det är roligt att pyssla, och det är roligare att ge bort det jag har gjort själv. Och jag tror nog att det är mer uppskattade presenter också när det ligger lite tid & tanke bakom.
Men nu längtar jag efter att få pyssla bara för att det är roligt, de sista julklapparna blev ett måste och jag kände inte alls den där lusten som jag annars gör när jag pysslar.
 
Ni kanske undrar vad jag fick i julklapp ? Vi fick massa fina saker till lägenheten - nya påslakan, kuddar, överkast m.m. Sånt uppskattar jag eftersom jag inte prioriterar att köpa sånt själv, samtidigt som jag älskar inredning och att göra fint här hemma. Än så länge är det så stökigt här hemma och jag har inte hunnit städa. Det är ju mellandagsrea på jobbet nu, vilket innebär att julen för oss inte är helt slut än. Vi är alla helt slutkörda efter denna julen, men vi peppar på varandra och försöker hålla oss positiva. Underbara arbetskamrater ! ♥
 
Imorgon är det nyår. Och vart tog det här året vägen då ?! Det kom och gick.
Vi åker i alla fall till Uppsala imorgon för att fira nyår. Och jag får tillbringa det med alla mina nära & kära som står mig varmt om hjärtat. Förutom familjen och min underbara barndomsvän som befinner sig i Örebro.
 
Nu ska jag börja packa lite, vi åker direkt efter jobbet imorgon så det blir lite stressigt för mig. Önskar er redan nu ett gott nytt år och ett bra sista slut på år 2012. Jorden har inte gått under och vi överlevde även detta år ;)

5 dagar kvar till julafton.

 
Idag har jag fixat klart med de sista julklapparna. Jag har en kvar som ska inhandlas, och några som ska slås in. För första gången på många år känner jag mig inte superstressad innan julafton. I helgen kan jag sitta & njuta i soffan och veta att jag är klar.
Vi har bakat idag också... Kakor och cupcakes blev det. Bakade cupcakes förra året också och tyckte de blev så goda, så passar på i år igen. De är med pepparkaks-smak och dekorerade med polkagris. Fick även hjälp av K, så skönt att slippa göra det ensam utan att man faktiskt hjälps åt. Det är sånna här saker som jag uppskattar - att hjälpas åt i vardagen och göra saker tillsammans.

Sötaste Molly.

 
Längtar lite efter denna goa unge ! ♥ Men jag får nog lov att vänta tills efter nyår innan jag får träffa henne igen.
 
Idag är jag ledig. Enda lediga dagen denna vecka. I helgen jobbar vi alla kicks-flickorna och det kommer nog vara full fart.
Så idag måste jag försöka fixa det sista inför julen. Det ska bakas ! Det hade varit lite trevligare med sällskap. Men K kommer hem och hjälper mig sen.
Jag börjar faktiskt känna att det ska bli lite skönt när jul & nyår är över och lugnet får lägga sig lite igen. Komma tillbaka till de vanliga rutinerna och slippa tänka på alla julklappar & nyårsbestyr. Faktiskt, så har jag aldrig gillat nyår. Med alla dess förväntingar och tvång på att man måste göra något speciellt. Minns ett år då jag bojkottade nyår helt och hållet. År 2007 satt jag hemma själv och målade en tavla, gick och la mig strax efter klockan tolv. Förra året var guld värt - att sitta i en jaccuzzi på balkongen i Thailand och ta ett glas vin, titta på fyrverkerier och den vackra utsikten och bara njuta av tiden tillsammans med den man tycker om. Att slippa pressen här hemma att man måste gå på fest, dricka alkohol och vara bakis på nyårsdagen. I år vet jag inte riktigt vad vi ska göra, men jag hoppas att det inte blir det sistnämda.
 
Nej, nu ska jag sätta igång med baket ! :)

Satin ♥

 
Våran fina lilla Satin har blivit sjuk. Nu hoppas vi bara att hon blir bra igen. Annars är vi många tjejer som blir ledsna. Var ut och hälsade på henne lite igår. Jag har inte varit ut och ridit på henne sen i våras, det får bli ändring på det nu bara hon blir frisk. ♥

Hur får man ett barn att vilja vara med på bild ?

 
- Vi skickar bilderna till tomten.
Molly brukar inte ofta vilja vara med på bild när man vill ta lite finare (och planerade) bilder. Men om vi skickar dom till tomten så gick det bra. Ett till, ett till, ett till pratade hon på i stället.
Hon var ganska facinerad i att tomten redan hade varit här och lämnat sina paket under granen. Men man får inte öppna förän på julafton.
 
Vi har bakat. Vi har pysslat. Hon har gjort paket till sin mamma & pappa. Vi har tittat på tv. Vi har haft det mysigt.
 
Hon ville se Toy Story medans jag lagade mat. Köttbullar och makaroner blev beställningen från den lilla damen.
När jag står och lagar mat kommer hon in i köket och säger lite fundersamt:
- Jag vill inte att de ska prata sådär konstigt, jag vill att de ska prata riktigt !
Kalle hade inte riktigt tänkt på att hon bara är 3 år och inte förstår engelska. Inte undra på att hon tyckte de pratade konstigt ;)
 
- Har hon varit snäll ? undrade Emma när jag lämnade henne vid Broken Dreams för julbord.
Det är hon väl alltid ! ♥

Julgranen är framme !

 
Jag brukar inte ta fram julgranen såhär tidigt egentligen. Men vad är det som säger att man inte ska göra det ? Den här tiden på året är ju den mysigaste och varför inte då njuta av julen så länge det bara går ?
I morse när jag vaknade var jag väldigt trött, men tvingade mig själv att städa och slå in alla julklappar. Sen bad jag K gå ner och hämta granen och nu står den här så fint i vårat vardagsrum.
 
Imorgon ska jag åka och hämta Mollsan, så jag får nog säga att jultomten varit här lite tidigt i år ;) Vi ska baka & bara mysa ! Jag ska njuta av den goa ungens härliga barnskratt och bara ha den där lite extra härliga känslan som bara barn kan ge. ♥
 

20 dagar kvar till julafton.

 
Ikväll hade jag tänkt städa & julpynta lite till, göra lite fint här hemma och gå igenom alla julklappar en gång till så att allt är med. Men jag var alldeles för trött efter jobbet så endast vardagsrummet hanns med innan jag kröp ner i soffan med lussebullar och Chai latte.
Imorgon är jag ledig så det får bli lite mer hemma-fix då ! Alla julklappar är i stort sett klara, lite småfix kvar bara som ska göras.
 
Nu ska jag slita mig från datorn och krypa ner i sängen tror jag. God natt !

Tiffany's dop.

 
Idag hade vi äran att få vara med och fira denna fina lilla tjejs dopdag. Personligen tycker jag att sånna här tillställningar är ganska jobbiga med allt barnprat & familjelycka. Kämpar mig igenom sånna här dagar med nöd & näppe. Men jag är såklart otroligt tacksam över att få vara med och dela deras lycka. Dessa två underbara människor har fått en sån fin gåva i sin lilla dotter Tiffany. Och det är så härligt att se dom tillsammans, de utstrålar så mycket respekt & omtanke, men framför allt kärlek, till varandra och det värmer i mitt hjärta att se hur lyckliga de är tillsammans. De är värda all lycka och välgång alla tre ! ♥
RSS 2.0