Ny hårfärg.

 
Efter vi kom hem från Turkiet var mitt hår väldigt solblekt och så gott som blondt. Nog för att jag har varit blond i stort sett hela mitt liv, ända fram till några år sedan, men jag vill aldrig vara det igen. Jag kan vara blond, men i så fall får det vara någon mörkare nyans av blond. Nu var det alldeles för ljust och jag valde att lägga i en kastanj/kopparbrun, men eftersom mitt hår var så solblekt tog det inte i topparna och jag var rödaktig i hårbotten och gråbrun i längderna. Det slutade med en akuttid hos frisören igår kväll och med detta slutresultat ! Jag hade bestämt mig för att inte vara röd på ett tag eftersom det var så svårt att få bort sist, men denna gång hade jag inte mycket till val. Men jag trivs och är supernöjd med min nya hårfärg och frisyr. Nu ska jag ta hand om mitt hår och försöka bevara hårfärgen, därför lägger jag nu ner balsammetoden för ett tag och kör på produkter för färgat hår och massa färgbomber !
 

Lite olika ställen i Norrland.

 
Här kommer sista bilderna från vår lilla Norrlands-tripp. Lite olika ställen i närheten av stugan.
 

Trappstegsforsen.

 
Här är ett utflyktsmål som vi har gjort varje år jag varit med i sommarstugan. Trappstegsforsen. Jag är ingen mästerfotograf, men precis som ordet lyder är det en fors som rinner längs stenar formade som trappsteg. På sommaren är det en liten kiosk och souvernirbutik där, men det var stängt nu när vi var där. Det är ju höst nu och inte lika mycket turister. Men fint är det !
 

Hemkommen från Lövnäs.



Jag har tillbringat 3 nätter tillsammans med mamma & pappa uppe i Norrland i sommarstugan. Första gången jag var där under hösten. Annars har det varit sommar alla år... Det blåste lite kallt, där uppe är det höst på riktigt. Men så fint det är ! Jag önskar att jag hade lika fin natur bara av att kliva utanför dörren här hemma...

När jag var liten älskade jag att tillbringa sommrarna där uppe. Det är som gjort för familjeliv och barnlek... Nu uppskattar man det fortfarande, men på ett helt annat sätt. Jag uppskattar lugnet, den fina naturen och bristen på alla måsten. Att sitta i båten med ett metspö i handen. Att bara sitta på stenarna nere vid vattnet och mysa. Tystnaden. Att bara tillbringa tiden med människor man tycker om ! ♥
 
Bilderna ovan är från området runt våran stuga. Skogen. Vattnet. Badplatsen. Vi åkte ut med bilen en dag också och tog den traditionella trippen till trappstegsforsen och lite andra ställen. Bilder kommer !
 

Första bilderna...



Första bilderna som tagits med min nya systemkamera. Jag börjar få in snitsen lite grann på hur man ska ställa in kameran, men man glömmer så lätt så rätt som det är står jag där och undrar "hur var det man gjorde nu då ?".
Imorgon bitti åker vi till Norrland, så då får jag massor med tid att öva mig på att ta fina naturbilder medans vi är borta. Här hemma har man ju tappat inspirationen bara av att gå utanför dörren. Det finns ju inte så mycket natur här jag bor precis.
 
Men nu måste jag sätta igång och packa. Jag antar att jag inte kommer skriva så mycket mer innan vi åker. Det finns varken internet eller telefon där uppe så ;) Därför säger jag: Ha en trevlig helg, vi hörs !

Kendra's dop.



Idag har vi varit på lilla Kendra's dop. Jag lånade Kalle's systemkamera och tog lite bilder på de små gullungarna ! Jag längtar tills jag har köpt min egen kamera, så jag kan börja lära mig kamerans alla inställningar och verkligen få till ännu bättre bilder. I veckan ska det i alla fall införskaffas !

Man kan faktiskt räkna ner till julen nu...



Tro det eller ej, men jag har faktiskt börjat planera mina julklappar. Jag vet att det bara är september, men det går fort nu. Snart är december här och då har jag inte tid att fixa några julklappar med tanke på hur stressigt det brukar vara på jobbet under julmånaden. I år har jag gjort ett löfte till mig själv att alla julklappar ska vara klara innan 1 december. Det kommer bli en utmaning att hålla det löftet, eftersom det känns helt sjukt att börja med julklappar redan nu. Men gud så skönt det kommer vara när jag slipper tänka på det i december och bara kan njuta av allt det mysiga som julen bär med sig...
Varje år gör jag mina julklappar själv, pysslar och donar. Dessa saker ovan är några klappar från förra året. Vi får se vad jag ska hitta på i år. Men att gå och köpa några tråkiga julklappar i affären är det inte tal om ;)

Turkiet 2012.

Då var vi hemma igen från Turkiet. Vi kom hem igår eftermiddag, så vi har hunnit vara hemma i detta tråkiga, trista väder i en dag. Jag är redan trött på det...
I Alanya hade vi säkert runt 35 grader och klarblå himmel varje dag. Vi har inte gjort så mycket, utan bara solat, badat och njutit av solen. En dag åkte vi till Ulas beach, som skulle vara långgrunt & barnvänligt. När vi kom dit var det rena motsatsen, det blev djupt fort och det var stenigt. Men vi var så gott som ensamma med ett några turkar så det var väldigt lugnt & skönt. Jag hittade min egna lilla hörna i närheten av en grotta i kanten på stranden, där det var mjuka stora stenar som vågorna sköjde över... Där satte jag mig och läste en bok och lät vågorna skölja över benen. Härligt !
 
Nu tillbaka till verkligheten. Jag hatar den. Jag vill inte leva i verkligheten. Jag vill tillbaka till solen och värmen och slippa tänka på alla bekymmer här hemma.
RSS 2.0