Rulltårta med grädde & hallon.

 
Idag har jag bakat lite, tänkte ta med mig ut till mamma & pappa sen. Vi ska dit och fika ikväll eftersom mamma fyllde år igår ♥
 
Passar på att öva mig med kameran så fort jag får chansen, så jag lär mig lite nu innan vi åker till Spanien om två veckor ;) Gissa om jag räknar ner !

Fotoutmaning Steg 1 - Bländare & skärpedjup.

 
Jag har ägt kameran i säkert ett halvår nu. Jag har använt den lite då & då, men aldrig riktigt förstått mig på den eller hur jag ska använda den. Varje gång jag försökt läst på om allt man behöver kunna har jag tappat tålamodet och inte fattat nånting... Nu har jag gett mig fan på att jag ska lära mig !
 
Började med det här med bländare & skärpedjup, och nu har jag i alla fall förstått så mycket som att ett lågt bländartal släpper in mer ljus än ett högt bländartal. Och ju högre bländartal desto skarpare blir bilden, med ett lågt bländartal fokuserar du mer på motivet och det runt omkring blir "suddigt". Eller hur ? Jag tror att jag har förstått det hela rätt. Tar gärna emot tips och trix från er som kan och har lite mer erfarenhet av systemkamera :)
 
Övre bilden här är i alla fall tagen med ett lågt bländartal, där ser man att blommorna runt omkring inte är lika skarpa. Nedre bilden är taget med ett högt bländartal, där blir både parfymen och blommorna i fokus.
 
Jag tror jag kommer hålla mig till det här med bländare & skärpedjup ett tag till innan jag går vidare, så att jag verkligen lär mig innan jag ska börja med nästa steg.

Jordens framtid...

 
Nu var det länge sen jag bloggade. Satt & kikade på gamla bilder i datorn och hittade lite bilder på denna fina, lilla flicka ♥
Den här bilden tog jag efter vi hade varit i Säterdalen i somras/höstas. Vi var i grustaget och plockade sten som jag skulle göra lite pyssel med och Molly plockade en egen påse full med stenar som hon sen blev lite arg över att hon inte orkade bära ;) Sötungen !
RSS 2.0